Ενημέρωση για τις πυρκαϊές στο Camp του Α.Ο. Εκάλης

19/06/2019

Η Ο.Ε.Δ.Δ. παρευρέθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης Camp Εκάλης που εδρεύει εντος του δάσους Φασίδερι για ενημέρωση των κατασκηνωτών πάνω σε βασικές αρχές πρόληψης εκδήλωσης πυρκαϊάς τόσο στη φύση όσο και στις οικίες τους. Ύστερα απο μια 2ωρη διαδραστική συζήτηση μεταξύ των κατασκηνωτών και των στελεχών της Ο.Ε.Δ.Δ., ακολούθησε επίδειξη με το πυροσβεστικό μας όχημα Εκάλη-4 καθώς και μπουγέλο μεταξύ εθελοντών της Ο.Ε.Δ.Δ., ομαδάρχων & κατασκηνωτών.

Βραδία γνωριμίας με την Ο.Ε.Δ.Δ. και B.B.Q.

08/06/2019

Η εκδήλωση γνωριμίας με την Ο.Ε.Δ.Δ., στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είδαμε παλιούς και γνωρίσαμε νέους φίλους καθώς πολλοί από τους επισκέπτες επιθυμούσαν να στηρίξουν την Ο.Ε.Δ.Δ. Ακολούθησε άσκηση-επίδειξη απεγκλωβισμού θύματος ύστερα απο τροχαίο και ύστερα απο αυτό η Ο.Ε.Δ.Δ. προσέφερε στους παρευρισκόμενους φαγητό και ποτό.

Εκπαίδευση της ομάδας του Βύρωνα για συμβάντα αστικής φύσεως

06/04/2019

Το Σάββατο 06/04/2019 η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης που εδρεύει στο Βύρωνα Αττικής εκπαιδεύτηκε πάνω συμβάντα αστικής φύσεως όπως πυρκαϊες σε οικίες κλπ. Ύστερα από ένα επιτυχημένο διήμερο εκπαίδευσης σε ρεαλιστική απεικόνιση συμβάντος εντός ειδικού διαμορφωμένου για αυτή τη χρήση container, οι εθελοντές της Ο.Α.Ε. Βύρωνα εκπαιδευτήκαν από στελέχη της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών και γνώρισαν το αντικείμενο τόσο μέσω θεωρίας όσο και πρακτικής.

Εκπαίδευση της ομάδας Αγίου Στεφάνου για τα τροχαία ατυχήματα

11/02/2019

Έγραψαν για εμας... "Το Σάββατο 9/2/2019 εκπαιδευτήκαμε στην χρήση διασωστικής σειράς και στον απεγκλωβισμο απο τροχαία ατυχήματα απο την #οεδδ Εκάλης η οποία παρείχε ολο τον απαραίτητο εξοπλισμο. Ευχαριστουμε απο καρδιας τους συνάδελφους εθελοντες για τις γνώσεις που μας μετέδωσαν και ιδιαιτέρως τον Κίμωνα Παντελίδη."

Επίσκεψη Τοπικού Σ.Ε.Ο. Κηφισιάς

04/02/2019

Έγραψαν για εμάς.. "Το 1ο Σμήνος πραγματοποιώντας το Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας ,το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στον χώρο της Εθελοντικής Ομάδας Πυροσβεστών και Διασωστών Εκάλης, όπου τα πουλιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ασφάλεια όσον αφορά τις πυρκαγιές! Ευχαριστούμε τους εθελοντές για την θερμή υποδοχή!"

Συνεκπαίδευση εθελοντικών ομάδων Αγ.Στεφάνου, Εκάλης & Ροδόπολης

18/11/2018

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου διοργανώθηκε συνεκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Αγ. Στεφάνου, Εκάλης και Ροδόπολης ενώ συμμετείχαν επίσης εθελοντές από την ΟΑΕ Βύρωνα και εθελοντές πυροσβέστες του Π.Σ. Η εκπαίδευση αφορούσε την ασφαλή επέμβαση σε αστικές πυρκαγιές με θεωρητικό κομμάτι για την συμπεριφορά πυρκαγιών σε κλειστούς χώρους και τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοια περιστατικά. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των πληρωμάτων και διδάχτηκαν οι αρχές που θα πρέπει να ακολουθούν τα πληρώματα τόσο στην εκπαίδευση όσο στην επέμβαση τους σε αστικές πυρκαγιές όπως και η σημασία των επιχειρησιακών πρωτοκόλλων. Η πρακτική εκπαίδευση αποτελούνταν από 4 συνεργεία με θέματα: αναπνευστικές συσκευές, κλίμακες, έρευνα και διάσωση, προώθηση εγκαταστάσεων σε κλειστούς χώρους. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν συνολικά 41 εθελοντές (εκ των οποίων οι περισσότεροι νέοι εθελοντές). Η εκπαίδευση εκπονήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας δίνοντας την ευκαιρία στους εθελοντές των ομάδων να γνωριστούν, να δουλέψουν μαζί καλλιεργώντας κοινή γλώσσα επικοινωνίας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις των ομάδων.

Οι ρομπέν των Δασών |Καθημερινη|

14/08/2017

«Εδώ, είμαστε μια κοινότητα, όπως στην Αμερική, με την έννοια ότι προσπαθούμε οι κάτοικοι να μαζεύονται και να κάνουν κάτι για την περιοχή τους. Και θέλουμε να προτρέψουμε και νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό», λέει και προσθέτει: «Είναι ένα χόμπι, ένα ιδιαίτερο χόμπι, όμως, με υποχρεώσεις».

Η Ο.Ε.Δ.Δ. μέσα απο 17 εντυπωσιακές φωτογραφίες |Lifo|

01/02/2017

Ένα ημερολόγιο για την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης (Ο.Ε.Δ.Δ.) κυκλοφόρησε για το 2017, έτσι ώστε από τις πωλήσεις του να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα ώστε να συνεχίσει να συμβάλει με το σημαντικό κοινωνικό της έργο. Ο φωτογράφος Στέλιος Χαλκιάς εξηγεί στο LIFO.gr πως η Cast Expression Photography ανέλαβε εθελοντικά την υλοποίηση του ημερολογίου.

Πιστοποίηση εθελοντών Ο.Ε.Δ.Δ. απο την Πυροσβεστική Ακαδημία

29/05/2016

Σήμερα μερικά μέλη της ομάδας μας δώσανε εξετάσεις για πιστοποίηση στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Πυροσβεστική Ακαδημία